The Hive Mind Newsletter
Doza ta săptămânală de strategii și idei pentru creștere exponențială
Hello 🐝
Sunt Ioana Mircea - Mentorul tău în creștere exponențială. Te susțin să elimini blocajele care te împiedică să realizezi ceea ce ȘTII că ești capabil să faci.
Cu bucurie, în fiecare marți, trimit newsletter-ul The Hive Mind, iar tu primești resurse utile ca să crești exponențial.
Intenția mea este ca în fiecare ediție a acestui Newsletter să îți ofer un framework pe care îl poți aplica astfel încât să te apropii de atingerea obiectivelor setate și să îți construiești identitatea necesară viziunii tale.
Pentru mine frica a fost un subiect tabu, orice discuție despre frică devenea inevitabil o discuție despre curaj. Multă vreme am ales să văd doar curajul, și să depun eforturi mari ca să ignor fricile, ceea ce nu e în acord cu Legea Dualității și a Polarității.
Aveam convingerea că sunt curajoasă și că nu mă dau în lături de la nimic și adeseori asta m-a făcut să aleg calea dificilă, plină de necunoscut. Am înțeles ulterior că procedam așa pentru că astfel îmi hrăneam nevoia de control. Așa am observat că dacă am setarea mentală că pot depăși orice obstacol atunci când apare, am și curaj să fac o mulțime de lucruri, să mă implic în multe proiecte și activități și să nu îmi limitez opțiunile din cauza fricii.
Am resimțit acut frica atunci când am luat în calcul posibilitatea de a mă aventura în lumea antreprenoriatului fără colacul de salvare pe care îl purtam până atunci, job-ul stabil.
Deși la nivel rațional decizia era luată, am avut nevoie de 2 ani ca să pot face saltul. Rând pe rând am echilibrat emoțiile polarizate de vină și rușine, fricile și fanteziile, am transformat tipare și am făcut un plan solid și disciplinat pentru această tranziție. Oricât m-am pregătit și oricâte variabile am luat în calcul nu pot spune că nu am fost luată prin surprindere de nenumărate ori.
Am înțeles ulterior că absența fricii nu se traduce în curaj. Curajos ești atunci când acționezi în pofida acestei frici. Pentru că înțelegi că e nevoie să acționezi chiar dacă nu deții toate informațiile, chiar dacă nu ai claritate pe rezultat și mai ales chiar dacă nu te simți complet pregătit.
Frica de eșec a devenit un laitmotiv al vremurilor noastre. Atunci când totul în jurul nostru se schimbă și se reinventează cu repeziciune suntem puși în situația de a găsi constant modalități de adaptare la forme noi de a munci, de a trăi și de a cheltui.
Fără îndoială frica de eșec este o parte importantă a experienței antreprenoriale. Și vine la pachet și cu o frică de succes, succes definit ca transformare, ca devenire, ca renunțare la ceea ce este învechit și nu ne mai servește.
Ca să poți să îți duci afacerea la un nivel superior e nevoie să incorporezi toate rolurile antreprenoriale, să îți definești foarte clar ce e nevoie să faci, ce e nevoie să ai și cine e nevoie să fii la acel nivel previzionat. Așa cum spune unul dintre mentorii mei, în orice proces de schimbare, ceva se pierde, ceva se câștigă. La ce nu ești dispus să renunți și îți aduce beneficii la nivelul la care te afli acum?
Dacă nu ai claritate pe calea pe care vrei să o urmezi, locul în care vrei să ajungi, atunci trăiești într-o fantezie în care presupui că știi de ce au nevoie clienții tăi și drept consecință vei trăi în frică. Dacă îți este foarte clar care este produsul, serviciul, ideea și dacă se potrivește cu nevoile clientului tău, astfel încât să îți prioritizezi acțiunile zilnice pentru a le satisface, nu vei avea timp pentru frică.
Când analizezi experiența pe care o ai vei observa că ai eșuat de multe ori. Dar ai reușit de foarte multe ori să obții ceea ce ți-ai propus. Vei reuși și vei eșua constant și în mod egal de-a lungul vieții, așa că ceea ce contează cu adevărat este să îmbrățișezi amândouă posibilitățile, să le dai voie să existe și să înveți lecțiile cu care vin la pachet astfel încât să nu le mai repeți.
Ca orice antreprenor la început de drum, în topul obiectivelor tale se află:
identificarea scopului tău antreprenorial, viziunea și misiunea care să coaguleze o cultură organizațională;
depășirea fricii de eșec și a convingerilor limitative, dezvoltarea unei mentalități de creștere;
extinderea / creșterea afacerii (număr de clienți, încasări, echipă, etc.)
Mindset-ul de creștere este esențial în acest punct. Poți face acest lucru singur, prin încercare și eroare, sau poți reduce distanța apelând la un coach / mentor care să te însoțească pe acest drum.
Având în vedere faptul că parcurgi un drum necartografiat încă, fricile o să fie parte integrantă din călătorie. Și aș vrea să înțelegi că frica este un produs secundar al fanteziei. Ori de câte ori observi frica și stările fizice asociate, identifică fantezia din spate, scenariul ideal, cel mai bun rezultat pe care l-ai obține atunci când ai atinge obiectivul. Și echilibrează-l în percepție, observând care sunt minusurile și dezavantajele pe care le-ai avea, dacă s-ar adeveri scenariul ideal, proiecția.
Vin în sprijinul tău cu un framework pe care îl poți folosi ca să echilibrezi percepțiile asupra fricii singur. Este un proces în 4 pași pe care îl poți parcurge atunci când identifici frica de eșec sau orice alt tip de frică și vrei să dizolvi percepția polarizată, adică atunci când vezi doar negativul fricii sau doar pozitivul fanteziei.
Descarcă de aici fișa de lucru detaliată
Dacă ești antreprenor, soloprenor sau creator digital și vrei să îți dezvolți afacerea online prin lansarea de cursuri și produse digitale, te invit să participi la Summit-ul Launch to Scale, ce va avea loc online, în perioada 19 - 22 septembrie 2023.
În ultimii cinci ani am asistat la schimbări majore ale modului în care lucrăm. Se deschid mai multe posibilități, munca de la distanță câștigă tot mai mult teren, iar progresele tehnologice au început să înlocuiască locurile de muncă intensivă cu muncă creativă.
Există mai multe oportunități decât oricând, dar numai pentru cei care adoptă o mentalitate de creștere și au flexibilitate mentală să se debaraseze de convingerile lor anterioare cu privire la ceea ce înseamnă "munca".
Motivul pentru care oamenii eșuează este că nu au antrenamnet în ridicarea ‘greutăților’ emoționale necesare pentru a atinge obiectivele pe care și le-au stabilit. Pentru fiecare gând pentru o viață mai bună și wellbeing, apar 100 de alte gânduri care să te mențină la același nivel. Și asta doar pentru gândurile legate de afaceri.
Atunci când ești neliniștit în legătură cu începerea unei afaceri, te proiectezi atât de departe în viitor încât claritatea este imposibilă. Mintea ta nu poate aduce ordine în situația haotică în care locuiești mental.
Adu-ți atenția înapoi la ceea ce poți face chiar acum.
Și chiar acum îți poți lua biletul gratuit la Summit-ul Launch To Scale astfel încât să ai acces la peste 30 de experți în marketing digital și antreprenoriat online, care vor împărtăși strategii inovatoare și metode practice, care, APLICATE, vor accelera dezvoltarea afacerii tale și te vor propulsa pe drumul creșterii exponențiale.
Voi fi speaker în cadrul acestui summit și voi aborda necesitatea creării unei mentalități de creștere pentru a dizolva frica de eșec atunci când lansezi produse online. Ia-ți biletul acum și asigură-te că ești parte din noua economie digitală.
Cu inspirație de creștere,
Ioana
© 2023 The Hive Mind. - Termeni & Condiții - Politica de confidențialitate - Politica de utilizare cookie-uri