The Hive Mind Newsletter

Doza ta săptămânală de strategii și idei pentru creștere exponențială

blog image

#22 - 3 schimbări de mindset pe care să le faci ca să crești financiar

March 13, 20245 min read

hive mind newsletter mindset

Hello 🐝 ,

În ediția de azi a newsletter-ului The Hive Mind explorez cele 3 setări mentale pe care să le dezvolți ca să ieși din mentalitatea de angajat și să faci tranziția la o mentalitate de antreprenor, ca să ai creștere exponențială în afacerea ta:

  • MindShift #1 - Acționează fără amânare

  • MindShift #2 - Asumă-ți riscuri

  • MindShift #3 - Prioritizează eficient

Începând cu 3 aprilie organizez trainingul gratuit Puterea Legilor Universale aplicate în Antreprenoriat. Dacă vrei să afli mai multe despre cum poți să îți formezi un mindset antreprenorial care generează rezultate, să îți crești nivelul de merit și să îți dizolvi convingerile limitative legate de bani, muncă și antreprenoriat înscrie-te pe butonul de mai jos


Context

Înteleg ce înseamnă să fii angajat și să îți doresti să fii antreprenor, pentru că timp de 12 ani am avut un job stabil la universitate, iar în ultimii 3 ani din cei 12 am fost și antreprenor part-time.

Și înteleg și mai mult ce înseamnă să fii antreprenor, dar în adâncul tău să ai mentalitatea unui angajat, pentru că efectiv căile neuronale sunt atât de bine bătătorite încât nu observi alte moduri de acțiune.

Știu acum că antreprenoriatul este un joc interior. Este un joc al mentalității. Care necesită dezvoltarea unei identități antreprenoriale. Nu este suficient să te comporți ca un antreprenor. Trebuie să gândești ca unul. Trebuie să te simți ca unul.

Am înțeles destul de repede că problemele personale se reflectă în afacere și astfel am lucrat intens la mentalitatea mea, la setările mentale și la blocajele emoționale, la credințele limitative despre muncă și antreprenoriat, astfel încât să-i pot susține cât mai eficient pe oamenii cu care lucrez.

Și după ani de zile de lucru cu bărbați și femei remarcabile, care au făcut tranziția de la angajat la antreprenor, am descoperit 3 schimbări puternice de mentalitate care accelerează semnificativ procesul de tranziție.


Framework

Setările mentale sau convingerile se formează ca să nu fie nevoie să repeți întreg procesul de învățare și să eficientizeze luarea deciziilor. Ele au la bază experiențe din trecut, care prin repetiție, te susțin să eviți o durere din trecut sau să obții o plăcere din trecut. Experiențele avute în trecut sunt înmagazinate în memoria ta și influențează modul în care te raportezi la realitate în prezent.

Ca să poți face schimbări în felul în care gândești e important să observi care e mentalitatea ta și cum se manifestă. E necesar să vezi cum acționezi sau nu acționezi ca să știi unde e nevoie să faci schimbările.

Iată 3 schimbări de mentalitate pe care trebuie să le faci pentru a deveni un antreprenor de succes:

MindShift #1: Acționează fără amânare

Știi că ai mindset-ul unui antreprenor de succes atunci când vrei să faci o treabă grozavă, dar nu și dacă acest lucru te ține în loc, prioritizezi acțiunea în locul perfecționismului. Munca excelentă contează, dar nu cu prețul progresului. Obiectivul tău principal este să lansezi produsele și serviciile tale și să postezi conținut pe Social Media astfel încât să ajungi la clienții tăi.

Ești în mindset-ul de angajat atunci când te concentrezi pe detalii, verifici și reverifici munca, să fie impecabilă, vrei să faci lucrurile perfect, te gândești cum se reflectă ceea ce faci asupra ta, stagnezi și nu finalizezi proiecte.

MindShift #2: Asumă-ți riscuri

Știi că ai mindset antreprenorial atunci când îmbrățișezi schimbarea și cauți activ modalități de a te îmbunătăți pe ei și afacerea ta. În ciuda riscurilor, îți extinzi echipa, cauți colaboratori și mentori, crezi noi produse și servicii sau experimentezi metode neobișnuite de marketing. Ești dispus să îți asumi aceste riscuri calculate pentru a continua să te îmbunătățești în vederea atingerii scopului tău final: să îți servești clienții la cel mai înalt nivel.

Ești în mindset-ul de angajat atunci când alegi calea sigură, cu risc mic sau deloc, cauți să păstrezi ceea ce ai, ți-e teamă de pierdere, te blochezi în overthinking și iei decizii greu.

MindShift #3: Prioritizează eficient

Știi că ești într-un mindset antreprenorial atunci când spui mai des nu decât da, și spui da doar oportunităților potrivite. Ai claritate în privința obiectivelor tale și nu te temi să iei decizii dificile pentru a te asigura că le atingi. Toate celelalte oportunități - indiferent cât de atractive - sunt recunoscute pentru ceea ce sunt cu adevărat: distrageri care te îndepărtează de la realizarea a ceea ce îți dorești pentru tine și afacerea ta.

Ești în mindset-ul de angajat atunci când crezi că succesul înseamnă să spui da la orice, nu îți stabilești obiective în valori, ți-e frică să nu pierzi ceva important (FOMO), intri în parteneriate nepotrivite, ai așteptări nerealiste, nu termini proiectele și amâni să faci ce îți propui.


Gânduri de final

Vreau să știi că poți face și tu tranziția de la mentalitatea de angajat la cea de antreprenor, ca să acționezi în abilitatea ta unică, din zona ta de geniu.

Tocmai de aceea te invit la programul transformațional de 12 zile unde voi aborda mai pe larg setările mentale care te blochează în gândirea de angajat și ce poți face ca să dezvolți o mentalitate de antreprenor. E o oportunitate excelentă în care să lucrezi susținut cu mintea ta, să creezi noi căi neuronale și să-mi adresezi întrebări în direct.

Dacă ești pregătit să schimbi modul în care gândești ca să obții rezultate diferite în afacerea ta, nu rata trainingul gratuit Puterea Legilor Universale aplicate în antreprenoriat care va începe în data de 3 aprilie 2024.

blog author image

Ioana Mircea

Back to Blog