The Hive Mind Newsletter

Doza ta săptămânală de strategii și idei pentru creștere exponențială

blog image

#21 - Ce setări mentale te rețin din a face ceea ce îți propui

February 06, 20244 min read

hive mind

Hello 🐝 ,

În ediția de azi a newsletter-ului The Hive Mind explorez cum te sabotează propriile setări mentale din a realiza ceea ce îți propui, în viața și în afacerea ta.

Începând cu 6 martie organizez trainingul gratuit Puterea Legilor Universale aplicate în Antreprenoriat. Dacă vrei să afli mai multe despre cum poți să îți formezi un mindset antreprenorial care generează rezultate, să îți crești nivelul de merit și să îți dizolvi convingerile limitative legate de bani, muncă și antreprenoriat înscrie-te pe butonul de mai jos


Context

Atunci când ne dorim creștere personală și suntem în căutarea succesului ne întâlnim adesea cu cel mai formidabil adversar - sinele nostru. Acest adversar invizibil se manifestă sub forma convingerilor limitative, un set de credințe despre lumea înconjurătoare care ne limitează potențialul și ne împiedică progresul.

Aceste convingeri sunt adânc înrădăcinate în psihicul nostru, rezultate din experiențele trecute și din frici, preluate de la persoanele investite cu autoritate și din condiționările sociale.

Cu toate acestea atunci când îmbrățișezi ideea că ai un potențial nelimitat, te deschizi posibilității de a-ți atinge obiectivele și de a trăi aliniat la valorile tale înalte. Mintea ta se flexibilizează, observi noi oportunități și cultivi un mindset de creștere.


Framework

Convingerile sunt povești repetate în timp despre cum funcționează lumea, sunt ca un soft care rulează în background și îți consumă energie, îți ocupă spațiu mental și îți influențează deciziile și acțiunile. Și determină blocaje interioare care nu-ți dau voie să îți accesezi potențialul.

Cum se formează?

Setările mentale, convingerile se formează ca să nu fie nevoie să repeți întreg procesul de învățare și să eficientizeze luarea deciziilor. Ele au la bază experiențe din trecut, care prin repetiție, te susțin să eviți o durere din trecut sau să obții o plăcere din trecut. Experiențele avute în trecut sunt înmagazinate în memoria ta și influențează modul în care te raportezi la realitate în prezent.

Percepțiile despre acele experiențe creează cel mai adesea convingeri limitative, blocaje și setări mentale care te țin pe loc. Ele se reflectă în ceea ce gândești, cum iei decizii și cum acționezi, și pe termen lung îți creionează destinul.

Mai specific sentimentele de frică, vină și rușine neechilibrate, din trecut, au impact în nivelul tău actual de merit, ele co-creează pierderi financiare repetate pentru ca tu să acționezi la cauza cauzelor, să faci schimbări de mindset și să te asiguri că se întâmplă schimbul echitabil în afacerea ta.

Și aici intervine psihologia Legilor Universale aplicate în antreprenoriat, care te poate ajuta să faci mai multă lumină în interiorul tău, să observi modul în care funcționează mintea ta și apoi să acționezi.

Sau, în cuvinte simple, te poate ajuta să depășești acele blocaje mentale și să te eliberezi de trecutul tău, ca să construiești un prezent în care echilibrezi percepțiile în timp real și trăiești în acord cu Legile Universale.

Ce poți să faci?

Aloca-ți timp pentru a reflecta asupra convingerilor și gândurilor care te țin pe loc, te blochează, te duc în tipare de procrastinare. Printre acestea se pot număra discursul de sine negativ, teama de eșec, de a fi criticat, respins și sentimentele de nu merit sau nu sunt suficient.

Urmează pașii de mai jos ca să gestionezi convingerile care te țin în inacțiune și amânare.

Pasul 1 - În următoarea săptămână, intră în rolul de observator și identifică momentele în care convingerile tale despre felul in care muncești, despre bani și nivel de merit și despre antreprenoriat apar.

Pasul 2 - Notează-le pe măsură ce le observi. Iar apoi examinează-le îndeaproape și reformulează-le într-o formă nouă, care să te susțină.

Pasul 3 - După ce le-ai identificat adresează următoarele întrebări:

  • Această convingere mă ajută sau mă reține din ceea ce vreau să obțin?

  • Ce i-aș spune unui prieten care ar avea această convingere?

  • Există și un alt unghi din care pot privi această situație?

  • Care sunt dezavantajele mele că mențin această convingere?

  • Care sunt beneficiile noilor convingeri?


Gânduri de final

Credințele sau convingerile tale influențează modul în care muncești, iei decizii, prioritizezi, îți impactează relația cu banii și îți determină nivelul de merit. Atunci când le dizolvi și le înlocuiești cu credințe noi suportive, tiparul tău se transformă și ești în alegerea modului în care vrei să acționezi.

În cadrul training-ului gratuit de 5 zile pe care îl voi susține în grupul privat de Facebook - Puterea Legilor Universale aplicate în antreprenoriat - voi aborda convingerile limitative și dizolvarea lor mai pe larg. Începând cu 6 martie voi deschide acest grup privat pentru 12 zile , după care va fi închis definitiv.

Dacă vrei să afli mai multe cum să îți dizolvi convingerile limitative legate de bani, să îți crești nivelul de merit și să îți formezi un mindset financiar care generează rezultate nu rata trainingul gratuit Puterea Legilor Universale aplicate în antreprenoriat.

Vei învăța cum să elimini blocajele mentale și emoționale care te țin în confuzie, amânare și stagnare financiară, cu ajutorul Legilor Universale.

blog author image

Ioana Mircea

Back to Blog