The Hive Mind Newsletter

Doza ta săptămânală de strategii și idei pentru creștere exponențială

blog image

#20 - Procrastinare prin învățare - 7 moduri prin care întrerupi tiparul

January 30, 20245 min read

hive mind

Hello 🐝 ,

Sunt Ioana Mircea - Mentorul tău în creștere exponențială. Te susțin să elimini blocajele mentale care te împiedică să realizezi ceea ce ȘTII că ești capabil să faci.

Cu bucurie trimit newsletter-ul The Hive Mind ca tu să primești resurse utile pentru creștere exponențială.

Intenția mea este ca în fiecare ediție a acestui Newsletter să îți ofer un framework pe care îl poți aplica astfel încât să te apropii de atingerea obiectivelor setate și să îți construiești identitatea necesară viziunii tale


Context

Te trezești adesea că te înscrii la curs după curs? Observi că adaugi o carte de citit sau un podcast de ascultat pe lista sarcinilor zilnice? A devenit călătoria dezvoltării personale un substitut pentru a trece la acțiune?

E posibil să fii vinovat de procrasti-învățare și acest lucru afectează dezvoltarea afacerii tale.

procrasti-invatare

La fel ca majoritatea tiparelor de amânare care au ca rădăcină o frică, amânarea prin învățare este un mod de a gestiona teama de a fi criticat și perpetuează tiparul de perfecționist. Îți spui că înveți proactiv despre un subiect important pentru succesul afacerii tale și implicit pentru succesul tău personal și percepi că faci progrese, iar atunci când va fi momentul potrivit, vei acționa, pentru că deții cunoștințele necesare.

Pe plan intern ai justificarea perfectă că ești ocupat și productiv, nefiind nevoie să te expui și să-ți expui gândirea și munca pentru a fi analizate și judecate.

Eu sunt pasionată de studiu, educația este în valorile mele și învățarea pe tot parcursul vieții este motto-ul meu. Sunt o tocilară asumată, mai ales în ceea ce privește domeniile mele de interes precum autoguvernarea, mentalitatea de creștere, coaching, Legile Universale, reziliență, frici și tipare.

Îmi place să cercetez, să învăț și îmi iau calificările și certificările foarte serios, deoarece acestea îmi fundamentează practica și mă fac un coach mai bun. Învățarea continuă are meritul ei și să ții pasul cu cele mai recente tendințe vine cu beneficii în afacerea ta. Dar, știu că am fost și eu vinovată în trecut de a urma un curs sau de a citi încă o carte, în loc să trec la acțiune.


Framework

Capcana mentalității de a amâna prin învățare este mesajul pe care ni-l transmitem atunci când ne înscriem la încă un curs în loc să acționăm și anume că nu suntem încă suficient de buni, pregătiți sau competenți.

Ocazional, acest lucru este adevărat, dar văd antreprenori cu o afacere care funcționează, care sunt mai mult decât pregătiți și calificați și care trag de timp. Adesea văd angajați care au petrecut mulți ani în lumea corporatistă și care nu reușesc să vadă că pentru a deveni antreprenori nu au nevoie de mai mult decât au deja: expertiza, experiența și ideea de business.

Tranziția de la mentalitate de la angajat la cea de antreprenor necesită muncă și poate părea copleșitoare la început. Procrasti-învățarea se poate dovedi un obstacol care stă între locul în care vrei să ajungi cu afacerea ta și locul în care te afli acum. Se poate simți ca o prăpastie greu de trecut.

Atunci când am lucrat cu un coach, diferența majoră pentru mine a fost viteza de transformare: singură am reușit să fac progrese, dar acestea au fost lente și au venit la pachet cu stres, anxietate și erori. Odată ce am avut un expert care să mă ghideze (și să mă provoace), tranziția la o mentalitate antreprenorială a părut ușoară și prăpastia s-a simțit mai mult ca un salt ușor în afara zonei mele de confort.

Am fost și eu acolo cu această mentalitate de angajat care m-a sabotat în afacerea mea, dar următorii pași mi-au clarificat propriile gânduri și comportamente despre amânarea prin învățare și de aceea ți le recomand și ție:

  1. Selectează conștient conținuturile pe care le consumi - crează și acționează înainte de a consuma; ascultă-ți propriile idei înainte de a absorbi munca altora, rămâi centrat pe cine ești tu și pe ceea ce vrei să aduci în lume.

  2. Învață cu intenție - pregătește o listă cu ceea ce vrei să înveți, stabilește un termen limită și alege unde și cum vei implementa noile cunoștințe;

  3. Acționează dezordonat - ieși din overthinking, oprește-te din documentare, testează ideile, începe să acționezi, observă ce funcționează, învață lecțiile și apoi reia procesul.

  4. Fii atent la perfecționism - Atunci când îți faci griji pentru a obține perfecțiunea îți sabotezi succesul și te blochezi în inacțiune. Obișnuiește-te cu eșecul, dă drumul așteptărilor și acționează cu integritate.

  5. Învață pe altcineva ceea ce ai învățat - în timp ce înveți, să te gandesti cum ai putea preda noul material altcuiva, cu explicațiile și cuvintele tale.

  6. Folosește învățarea ca o recompensă și nu ca pe un lucru implicit - oferă-ți cadoul unei noi experiențe de învățare DUPĂ ce ai finalizat sarcina/proiectul pe care l-ai amânat.

  7. Găsește partenerul de responsabilizare potrivit - să ai un mentor de creștere sau un business coach potrivit te ajută să progresezi și să obții rezultatele pe care ți le dorești.


Gânduri de final

Procrasti-învățarea este și atunci când amâni acțiunile care contribuie la dezvoltarea afacerii tale (ex. creșterea vizibilității, acțiuni de marketing, generarea de potențiali clienți, lansarea produsului, podcastului sau website-ului) și cauți siguranța oferită de confortul studentului perpetuu, cu și mai mult timp petrecut pregătindu-te pentru a te simți pregătit.

Procrasti-învățarea dăunează în special progresului afacerilor bazate pe misiune, la conducerea cărora se află persoane talentate și cu performanțe înalte. Ea afectează încrederea, inhibă acțiunea, face loc sabotorilor și întreține nesiguranța antreprenorilor grijulii care țin mult la afacerea lor și la ceea ce pun în lume. De aceea te încurajez să ieși din capcana procrastinării prin învățare.

Dă-ți voie să demarezi proiecte și să acționezi. Dă-ți voie să lansezi imperfect. Dă-ți voie să greșești și să înveți din asta.

Poți progresa fără să bifezi încă 12 ore de vizionare a seriei video a cuiva. De fapt, nu ai nevoie să asculți încă 4 ore din podcast-ul altcuiva. Nici nu e necesar să mai citești încă 3 cărți.

Poți să-ți planifici drumul tău ca proprietar de afacere, să vezi afacerea ca un joc ale cărui reguli sunt stabilite de tine și să progresezi prin propriile idei.

Acționează imperfect și fă-o astăzi. Fă pași mici și nu te opri.


Dacă vrei să afli mai multe despre procrastinarea prin învățare te invit în grupul Creștere Exponențială cu Legile Universale unde voi susține o serie de live-uri menite să te ajute să gestionezi procrastinarea.

blog author image

Ioana Mircea

Back to Blog