The Hive Mind Newsletter

Doza ta săptămânală de strategii și idei pentru creștere exponențială

blog image

#18 -  Cum să faci din 2024 cel mai bun an al tău

January 17, 20245 min read

hive mind

Hello 🐝 ,

Sunt Ioana Mircea - Mentorul tău în creștere exponențială. Te susțin să elimini blocajele care te împiedică să realizezi ceea ce ȘTII că ești capabil să faci.

Cu bucurie reiau trimiterea newsletter-ului The Hive Mind ca tu să primești resurse utile pentru creștere exponențială.

Intenția mea este ca în fiecare ediție a acestui Newsletter să îți ofer un framework pe care îl poți aplica astfel încât să te apropii de atingerea obiectivelor setate și să îți construiești identitatea necesară viziunii tale


Context

Iată că am început anul de mai bine de 2 săptămâni, a trecut și Blue Monday, astfel că e momentul să devii intenționat cu schimbările și transformările pe care ți le dorești în 2024. Ca să ieși din zona de confort e nevoie să încerci lucruri noi și să te provoci în moduri în care nu ai mai făcut-o până acum.

Cum să faci din 2024 cel mai bun an al tău? Începe noul an cu una din cele 7 provocări de creștere exponențială. Dar înainte vreau să îți spun de ce sunt acestea așa puternice.

Provocările te susțin în dezvoltarea unei mentalități de creștere, te ajută să exersezi muschiul disconfortului și îți permit să fii în alegere cu ce vrei să testezi si să aplici în viața ta, ca să obții rezultatele pe care ți le dorești atât personal, cât și profesional.

3 motive pentru care îmi plac provocările:

  1. Fiecare provocare îți arată un sistem prin care să te pui pe drumul creșterii exponențiale, prin efectul compus, al repetarii unor acțiuni mici zilnice, cu impact major pe termen lung.

  2. Testezi sisteme noi, validate și de alți oameni înaintea ta, poți alege durata implementării și poți observa progresul, ceea ce duce la creșterea încrederii că poți obține rezultate prin aplicarea unui sistem.

  3. Cine devii atunci când accepți provocarea și urmezi pașii. E o ocazie bună să construiești viziunea pe termen lung pentru tine și să creionezi sinele tău ideal.


Framework

7 provocări de creștere exponențială, o provocare pe fiecare arie a vieții:

  1. Fizic - plimbare zilnică - include în rutina ta o plimbare de minim 10 minute sau de 2000 de pași. Mersul pe jos este într-adevăr unul dintre cele mai simple exerciții care există. Este gratuit, nu necesită niciun echipament sau abilitate specială și îl poți face aproape oriunde. În plus, te simți bine să te ridici, să-ți întinzi picioarele și să te bucuri de soare și aer curat.

  2. Social - sâmbăta fără tehnologie - Alege o zi a săptămânii în care să eviți utilizarea dispozitivelor digitale, în special a telefonului, calculatoarului și a platformelor de socializare. Scopul este de a reduce timpul petrecut în fața ecranului, de a te deconecta de la afluxul constant de informații digitale și de a te reconecta cu oamenii și cu lumea din jurul tău.

  3. Familie - Date Night - plănuiește o seară pe săptămână în care să te întâlnești cu partenerul. Acesta este un prilej bun de reconectare, apropiere și susținere reciprocă. Pune în calendar și fă o listă cu întrebări la care să răspundeți amândoi. Exemple: Am apreciat la tine săptămâna aceasta …. (minim 5 lucruri sau comportamente) / M-ai surprins plăcut / neplăcut atunci când ….. / Cum te pot sprijini să-ți realizezi obiectivele în săptămâna următoare?

  4. Financiar - fără cheltuieli - e o provocare pentru a vedea cine poate avea cele mai multe zile fără cheltuieli sau cine poate rezista cel mai mult timp fără o achiziție neesențială. O altă variantă ar fi să economisești restul pe care îl primești atunci când plătești cash sau, dacă, ai card de Revolut să-ți setezi în cont un seif în care să economisești suma rotunjită de la plățile pe care le faci cu cardul.

  5. Vocațional - echilibrează fricile care te țin în inacțiune - lucrează cu sinele tău și folosește întrebările pentru a dizolva fricile care te blochează în afacerea ta și care contribuie semnificativ la creșterea nivelului de stres. Iar dacă vrei să lucrezi în profunzime să dizolvi fricile și să reduce stresul parcurge cursul De la antreprenor acaparat de business la Lider Inspirat.

  6. Mental - citește 30 de minute zilnic - dacă vrei să înveți un skill nou sau dacă vrei să te documetezi pe temele tale de interes acceptă provocarea de a citi 30 de minute în fiecare zi sau 10 pagini. Cititul îmbunătățește funcția de memorare și te ajută să-ți antrenezi mintea.

  7. Spiritual - Free Writing - Include în rutina ta matinală activitatea de a scrie în jurnal, este o metodă excelentă ca să faci spațiu mental. Provocarea este inspirată din cartea The Artist's Way a Juliei Cameron, și presupune să scrii în jurnalul tău trei pagini de gânduri în fiecare dimineață, fără să te îngrijorezi de cât de frumos sau corect scrii. Poți să adaugi și top 3 - 5 lucruri pentru care ești recunoscător. Practic permiți fluxului conștiinței să-și urmeze cursul, generând idei creative și scrisul rămâne cea mai bună formă de terapie.


Gânduri de final

Ca să menții energia și momentum-ul:

  • Măsoară progresul - folosește calendarul, jurnalul sau o aplicație.

  • Fii flexibil - dacă ai ratat o zi, e ok. Reia acțiunea în ziua următoare.

  • Celebrează rezultatele - oferă-ți mici recompense pentru evoluția ta.

  • Găsește un partener de creștere - împărtășește călătoria cu un prieten pentru a vă sprijini reciproc. (trimite-i acest email unui prieten sau membru al familiei cu care și-ar plăcea să parcurgi provocarea).

Prima mea provocare din 2024 este o zi pe săptămână fără tehnologie.

Pe tine care te încântă cel mai mult? Lasă-mi un comentariu

blog author image

Ioana Mircea

Back to Blog