The Hive Mind Newsletter

Doza ta săptămânală de strategii și idei pentru creștere exponențială

blog image

#17 - Bogăția minții: Cum să-ți monetizezi cunoștințele ca să oferi valoare

November 07, 20236 min read

the hive mind newsletter

Hello 🐝 

Sunt Ioana Mircea - Mentorul tău în creștere exponențială. Te susțin să elimini blocajele care te împiedică să realizezi ceea ce ȘTII că ești capabil să faci.

Cu bucurie trimit newsletter-ul The Hive Mind, iar tu primești resurse utile ca să crești exponențial.

Intenția mea este ca în fiecare ediție a acestui Newsletter să îți ofer un framework pe care îl poți aplica astfel încât să te apropii de atingerea obiectivelor setate și să îți construiești identitatea necesară viziunii tale.

Începând cu 19 noiembrie organizez trainingul gratuit Puterea Legilor Universale Aplicate în Business. Dacă vrei să afli mai multe despre cum poți să îți formezi un mindset financiar care generează rezultate, să îți crești nivelul de merit și să îți dizolvi convingerile limitative legate de bani înscrie-te pee butonul de mai jos


Context

În ediția trecută a newsletter-ului am plecat de la premisa că te susțin să antrenezi mușchiul care contează cel mai mult - mintea ta. Practic aduc echilibru minții folosind Legile Universale. Atunci când ai o minte echilibrată ești în prezent, nu te lași distras de emoții de vină și rușine din trecut și nici de frica sau fantezia viitorului.

Atunci când înțelegem că mintea este cea mai valoroasă posesiune, e momentul care face diferența în viața ta, și vei înceta să pui valoare pe lucruri externe și vei prioritiza îmbogățirea și dezvoltarea minții.

Dacă te gândești că resursa cheie a minții este cunoașterea o să poți vedea o altă formă a prosperității. O minte plină de cunoștințe este bogată, în timp ce o minte căreia îi lipsesc cunoștințele este săracă. Odată ce ai o minte bogată, aceasta nu poate decât să devină și mai bogată, pentru că ceea ce construiești în mintea ta nu-ți poate fi luat.

Tot de la nivelul minții tale se formează percepțiile. În funcție de cât de bine antrenat este muschiul mental tu poți să te poziționezi echilibrat, sau măcar mai puțin polarizat vizavi de evenimentele din realitatea ta.

Din 2019, de când am intrat în Clubul 5AM, clubul oamenilor care se trezesc de dimineață, am introdus în rutina mea zilnică obiceiul de a citi 10 pagini sau 30 de minute în fiecare zi. Și asta este o activitate care mi-a îmbunătățit viața la toate nivelurile.

Eram o cititoare avidă și înainte dar nu aveam structură și citeam la orice oră. Cel mai indicat e să citești beletristică seara, ca să adormi mai ușor, și cărți educaționale dimineața, când mintea este odihnită și poate asimila informațiile.

Poți alterna cititul cu orice alte activități de învățare: cursuri, cărți audio sau podcast-uri, interviuri sau documentare despre oameni inspiraționali, să ții un jurnal în care să-ți notezi idei importante și să împărtășești cunoștințele atunci când ai ocazia, vital este să îți aduci atenția aici.


În zilele noastre există o abundență de resurse, care-ți sunt accesibile la un click distanță. Îmi amintesc și acum de mobilitatea de cercetare doctorală pe care am facut-o în 2012 la Cambridge University ca să pot avea acces la biblioteca lor și să fiu mentorată de un specialist pe tematica mea.

Mergeam zilnic la bibliotecă și studiam arhivele, care culmea erau digitalizate dar vizitatorii le puteau studia doar în incinta bibliotecii. Situația e mult mai simplă acum, din acest punct de vedere. Accesul e mai facil, poți studia din confortul casei tale și poți lucra remote.

Ai capacitatea de a învăța și de a te autoguverna singur prin a începe o afacere care să aducă valoare. Banii sunt o consecință a valorii pe care o aduci în lume. Și tu aduci valoare prin modul în care creezi cu mintea ta, prin gânduri, percepții, acțiuni și comportamente.

Și pe măsură ce îți asumi responsabilitatea pentru ceea ce creezi te extinzi și transcenzi la noi niveluri ale minții. Aceste niveluri îți determină valorile personale și îți influențează nivelul de merit.

Atunci când faci salturi exponențiale ale minții, creezi un nou eu, care face anumite acțiuni și generează alte rezultate și astfel progresezi prin rezolvarea unor probleme / provocări care îți cresc nivelul de conștiență. Și atunci ajungi să vezi banii așa cum sunt, o bucată de hârtie care îți pot aduce benficii atât ție, cât și celorlalți.


Framework

Dezvoltarea personală / autocunoașterea este motivul de intrare în antreprenoriat, deoarece îți dai seama că îmbunătățirea celorlalți este următorul nivel de îmbunătățire a ta.

Iar pentru a avea succes, există o regulă de aur să oferi valoare celorlalți.

  1. Pasul 1 - oferi valoare prin faptul că îți expandezi mintea. Identifici provocări, înveți lucruri noi pe care le aplici și vezi că funcționează la tine, că îți aduc rezultate concrete și observi că viața ta se îmbunătățește.

  2. Pasul 2 - dai mai departe din experiența ta. Prima dată în cercul tău restrâns și apoi într-un cerc mai larg. Și atunci alegi devii antreprenor, ca să ai canalul de distribuție adecvat, ca să creezi produse și servicii necesare în piață și să oferi valoare la o scară mai mare.

Ca să poți crește la nivel individual, dar și ca să ai o creștere în afacerea ta, e nevoie să te dezvolți și tu și ceilalți.

Practic îți cultivi valoarea prin învățarea de noi cunoștințe, abilități și competențe. Apoi consolidezi valoarea construind proiecte noi și aplicând practic ceea ce ai învățat și experimentat. Și apoi distribui valoare prin vânzarea acestor proiecte pe canalele potrivite, oferite de noua economie digitală. Și astfel evoulezi la un nou nivel de experiență, cu un set noi de competențe și o mentalitate valoroase.


Gânduri de final

Există concurență mare pe atenția noastră și devenim din ce în ce mai solicitați unde să o direcționăm. Dar mai mult decât atât sunt informațiile pe care le procesăm cu ajutorul atenției. Și practic procesăm, stocăm și utilizăm informațiile pentru a ne maximiza experiența în această viață, să ne creștem calitatea vieții cât mai mult în timp ce ne îndeplinim misiunea.

În cadrul evenimentului gratuit de 12 zile, care va începe pe 19 noiembrie, exact asta vom face, pe baza unor instrumente puternice, vom alinia mintea să aleagă căror informații să le dea atenție, pentru a-și împlini valorile în cel mai eficient mod.

training ioana mircea

Training gratuit - 19 - 30 noiembrie 2023

Dacă și tu faci eforturi, în acest moment, ca să câștigi mai mulți bani, să atragi mai mulți clienți prin valoarea pe care o aduci și să-ți crești afacerea, însă continui să te lovești de ziduri, te invit să te înscrii la training-ul gratuit. Vei învăța cum să elimini blocajele mentale și emoționale care te țin în confuzie, amânare și stagnare financiară, cu ajutorul Legilor Universale.

Hai în grupul de Facebook unde se va întâmpla toată magia.

Cu inspirație de creștere,

Ioana

Mentorul tău cu o minte prosperă

blog author image

Ioana Mircea

Back to Blog